Vill du släppa dina låtar på Spotify?
Gör det med oss och få möjligheten att spela in i vår studio
Distribuera din musik helt gratis!
Apple Music, Deezer, Tidal och många fler kanaler ingår!

Distribuera musik via oss och få chansen att spela in er nästa skiva i vår studio!

Vi vill kalla det framtidens lösning för självständiga artister!
Om ni väljer att släppa er musik via oss och når minst 50.000 spelningar kommer vi att erbjuda våra tjänster helt kostnadsfritt. Vi vill skapa en öppen marknad där alla har en chans att få sin musik uppmärksammad. Låt världens lyssnare bestämma vad nästa hit blir! Självklart kan du distribuera utan att ta del av detta erbjudande.

Vi distribuerar till 30+ kanaler!

din första release

SEK 0
/ ÅR
  • Du behåller 90 % av royaltyn
  • Publiceras normalt inom 72 timmar*
  • Inga dolda kostnader
  • Svensk support
  • Du behåller alltid 100 % av rättigheterna
NU GRATIS!

dina kommande releaser

SEK 0
/ ÅR
  • Du behåller 90 % av royaltyn
  • Publiceras normalt inom 72 timmar*
  • Inga dolda kostnader
  • Svensk support
  • Du behåller alltid 100 % av rättigheterna
NU GRATIS!

* Om inga fel finns i din release, då måste den genomgå kvalitetskontroll igen. Under högtider är leveranstiden längre. Kvalitetskontrollen hos kanalerna ligger utanför vår kontroll och vi kan aldrig garantera att det sker inom 72 timmar (vardagar). Leveranstiden är baserad på hur lång tid det tar för de flesta av våra kunder att få sin musik publicerad. 

Hur fungerar det?
Klicka på pilarna för att läsa mer
Steg 1
Lägg upp din musik via vår onlinetjänst. Känner du dig osäker så finns vi tillgängliga på telefon, mail, chatt eller sociala medier för att hjälpa dig!
Steg 2
När du har laddat upp din musik till vår server kommer vi att kontrollera att allt ser rätt ut innan vi skickar vidare låtarna. Du behöver alltså inte vara rädd för att göra fel, vi fixar det (och hör av oss vad vi har åtgärdat!)
Steg 3
Inom kort kommer du att hitta din musik på de kanaler du valt att distribuera till. Från och med nu kan du hålla full koll på din release genom att logga in via vår onlinetjänst och se statistik, begära utbetalning och mycket mer! Du har full behörighet att anpassa din release hur mycket du vill.
Steg 4
Nu gäller det att få lite spelningar på låtarna. Marknadsför, visa upp, ut och spela eller håll tummarna tills ni når 50.000 spelningar på Spotify. Ni kontaktar oss när spelningsmängden är uppnådd!
Vad får jag/vi efter 50.000 spelningar?
Vi gör alltid en bedömning av alla som kommer till oss som uppnått spelningsmängden (då varje artist/band är unika). Grunderbjudandet (som kan ses som ett riktmärke) är tre dygn studiotid inklusive övernattning.
Intressant?
Läs villkoren nedan för att få information om hela erbjudandet!
Föregående
Nästa

Artister som samarbetat med oss

Klicka på bild för att komma till Spotify.

FAQ

Jag distribuerade när ni hade årsavgift, behöver jag göra något?

För er som distribuerat med oss tidigare kommer inga fler dragningar eller fakturor att skapas.

Vad behöver jag tänka på angående upphovsrätt?

Kort och gott behöver du fixa ett bevis innan låten sprids.
Läs mer här!

Är det verkligen bara att nå 50.000 spelningar som krävs för att få spela in hos er?

Ja! Målet vi har är att öppna upp för en transparent musikbransch där alla musiker ska få en ärlig chans att bli sedda. Vi vill lyfta fram duktiga musiker och med vår tjänst finns ett realistiskt mål att nå.

Hur länge får jag vänta innan inspelning?

När du nått 50.000 spelningar kontaktar ni oss för att prata igenom ett lämpligt upplägg för just dig. Väntetiden är cirka en månad.

Vilken kvalitet måste min låt ha för att distribuera?

Den måste ha god kvalitet utan brusljud, avbrott och genomgått mastering. Du måste ha låtfilerna i .wav eller .flac-format för att kunna distribuera.

Hur kontaktar jag er?

Hur mycket får jag av royaltyn?

90 % av den totala royaltyn.

Hur lång tid tar det innan jag kan begära utbetalning?

Efter cirka tre-fem månader kommer den första "confirmed sales report", därefter kan utbetalning begäras varje månad då den initiala fördröjningen är passerad. Detta beror på att vi måste hinna få royaltyn och administrera den.

Plattformen hänger sig!

Vi är medvetna om att plattformen ibland hänger sig, speciellt om du laddat upp många låtar. Vi har planer för framtiden att lansera en ny plattform med fler kanaler och Swish-utbetalning.

Jag är osäker på om jag distribuerat min musik i plattformen.

Gå in i fliken "History" i plattformen. Där kan du se om låten är skickad till oss. Ser du inget där kan du testa igen att leverera det till oss under fliken "Distribution".

Behöver jag lägga till något mer än "Primary Artist" i plattformen?

Nej. Men om du vill rekommenderar vi att du lägger till Composer, Lyricist och Producer om du inte vill ha tomma fält under upphovspersoner på Spotify.

Kan jag använda mina egna ISRC-koder?

Ja! Bocka ur den förkryssade rutan att automatiskt fixa ISRC-kod och skriv in din egna. Det spelar ingen roll om du skriver in koden med eller utan bindestreck.

Min release har inte kommit upp på "Spotify for artists" än?

Om din release inte dykt upp på Spotify for Artists senast 48 timmar efter godkänd release (QC-approval date i plattformen) mailar du oss på info@fonomusic.se Distribuera cirka 14 dagar innan den satta releasedagen om det är av stor vikt att releasen ska släppas en specifik dag.

Hur länge kan jag förvänta mig att studioerbjudandet finns kvar?

Så länge tillräckligt många distribuerar via oss. Genom att välja oss så stödjer du ett företag som värnar om alla musiker. Vi gör alltid vårt bästa för att det ska vara så förmånligt som möjligt.

Jag vill veta hur studion ser ut?

Kan jag bli signad hos er?

Det är en enskild bedömning vi måste göra då det innebär en stor kostnad och risktagande för oss. Du är alltid välkommen att skicka in en demo!
Skicka in demo

Jag har mina låtar hos en annan distributör idag, är det lätt att byta?

Vanligtvis är inte avtalen exklusiva. Först måste låten tas ned från befintlig distributör för att sedan laddas upp hos oss. Tänk på att den redan tilldelade ISRC-koden måste anges när du laddar upp låten hos oss.

Hur anpassar jag utseendet av min release på Spotify?

Du anpassar din artistsida genom att registrera dig via knappen nedan. Om det är din första release måste du vänta tills låten kommit ut på Spotify.
Verifiera dig hos Spotify

Jag vill ta bort min release, hur gör jag?

Du kan göra det själv i plattformen genom att begära en "takedown" under fliken "distribution".

Varför har min release hamnat under fel artist på Spotify?

Nu kan du lägga in ditt artist-ID i plattformen så att releasen hamnar rätt direkt. Länken ska vara i formatet "spotify:artist:UNIKT_NUMMER". Du lägger in länken under "Artists" i plattformen. OBS! Länken måste läggas in innan du distribuerar, om du ändrar i efterhand måste du gå till fliken "Distribution" och begära en update till Spotify.

Måste jag ha ett PayPal-konto för royaltyutbetalning?

Nej, du kan kontakta oss så kan vi även betala ut pengarna till ett bankkonto.

Jag vill släppa en cover, hur gör jag?

En vanlig missuppfattning är att man får släppa en cover utan tillstånd. Det stämmer tyvärr inte såvida inte låten har CC-licens eller om upphovsrätten gått ut. Kontakta förlaget direkt eller använd ett onlineföretag som kan fixa de licenser som krävs. Maila oss licensen om du tänker släppa en cover.

Hur får mitt albumomslag se ut?

Inga loggor, streckkoder, sociala medier-ikoner etc. får finnas. Tänk på att eventuell text i omslaget alltid måste matcha metadatan!

Kan jag byta "Label" till min egna?

Absolut! Skriv i din egna label och tryck "Add Label" i plattformen.

Det är tidskrävande att lägga till info i varje låt, finns det något knep?

Ja! Skriv i all information i flikarna "Release Info" & "Licenses" INNAN du laddar upp låtarna. Då kommer automatiskt all info kopieras över till låtarna. Tips! Om du döper låtarna i din dator innan du laddar upp till det exakta låtnamnet behöver du inte ändra namnet i plattformen.

Till vilka kanaler distribuerar ni?

Spotify, iTunes, Apple Music, TikTok, YouTube Music, Amazon Music, Tidal, Google Play, Shazam, Rhapsody/Napster, Deezer, Anghami, Audible Magic, AWA, Boomplay, Claro Música, Gracenote, iHeart, IMI Mobile, Jaxsta, JioSaavn, KKBOX, Mixcloud, MonkingMe, NetEase, Pandora, Resso, Spinlet, Xiami, Yandex och Zvooq.